Grudziądz Portal miejski

Grudziądz

Grudziądz

Wyniki konkursu kulinarnego

9 zespołów wzięło udział w kolejnej edycji konkursu kulinarnego. W związku z obchodami Roku Rzeki Wisły uczestnicy przygotowywali dania z ryb słodkowodnych na podstawie przepisów z książki Wiktora Kulerskiego „Nauka gotowania do użytku ludu polskiego”.

Organizatorem przedsięwzięcia było: Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu, Urząd Miejski w Grudziądzu, Zespół Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego, Centrum Dziedzictw Kulinarnego, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, European Food Education Season - program Erasmus+.

Uczestnikami konkursu byli reprezentanci: ZSGH - Toruń, Americam Hotel Academy - Rumunia, CFA Informations Collectives - Francja, ZSGH - Grudziądz, Ośrodka Szkolenia i Wychowania - Grudziądz i KGW - Bukowiec.

W kategorii „Polska” 1. miejsce zajęli: Agnieszka Jasek, Mateusz Jabłoński i Wanda Kramarczyk z ZSGH w Grudziądzu, którzy przygotowali kotlety z ryb, na 2. miejscu znaleźli się: Natalia Kowalska, Anna Kwiryng i Jolanta Karaszewska - żelatyna z ryb, a na 3. miejscu - Agnieszka Żyłowska, Patrycja Bieniek i Magdalena Łucka - lin z koperkiem i śmietaną. Z kolei w kategorii „Europa” zwyciężyli: Szymon Dudek, Stefan Chitoi, Vahe Amaury za przygotowanie szczupaka w sosie na wiją, drugą lokatę uzyskali: Damian Hirt, Alexandre Pion i Gabi Toth - szczupak z sosem holenderskim, a trzecią - Bastien Collas, Eloise Brauneac, Alexandra Hahza - kotlety z ryb.

Biuro Prezydenta


Data dodania 04 maja 2017

Newsletter

Bądź na bieżąco z Grudziądzem i zapisz się do Newslettera

Newsletter

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.