Grudziądz Portal miejski

Grudziądz

Grudziądz

Gotowali według dawnych receptur

W Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w piątek, 20 kwietnia odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego. Uczestnicy zmierzyli się z przepisami zawartymi w książce kucharskiej Wiktora Kulerskiego pt. „Nauka gotowania do użytku ludu polskiego”.

Przypomnijmy, organizatorem przedsięwzięcia było Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły, przy wsparciu: Urzędu Miejskiego w Grudziądzu, Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Nadleśnictwa Dąbrowa i Jamy oraz Zespołu Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego, a także Centrum Dziedzictwa Kulinarnego przy UMK w Toruniu.

Zespoły przygotowały potrawy mięsne, w tym z dziczyzny. W kategorii Lokalne Grupy Działania wygrało Koło Gospodyń Wiejskich z Jeżewa w składzie: Ewa Szabowska, Jolanta Robert i Regina Marks. Z kolei wśród szkół gastronomicznych najlepsza okazała się drużyna grudziądzkiego Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich: Joanna Kornaszewska, Justyna Mikołajczak i Martyna Osiecka.

Biuro Prezydenta


Data dodania 23 kwietnia 2018

Newsletter

Bądź na bieżąco z Grudziądzem i zapisz się do Newslettera

Newsletter

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.