Grudziądz
Gotowali według dawnych receptur
Poznaliśmy zwycięzców kolejnej edycji konkursu kulinarnego. Tym razem tematem były chleb i ciasta.
Uczestnicy, dziś, tj. 14 marca, w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przygotowywali dania na podstawie książki kucharskiej „Nauka gotowania do użytku ludu polskiego z 1915 r.”
Lista laureatów:
- Koła Gospodyń Wiejskich - Teresa Saja,
- Szkoły Ponadgimnazjalne - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu,
- Gimnazja - Gimnazjum w Mokrem.
pokaż poprzednie zdjęcia
pokaż następne zdjęcia
Konkurs kulinarny - 03.2019
Przypomnijmy, organizatorzy główni konkursu to:
- Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły,
- Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Marii Skłodowskiej-Curie w Grudziądzu,
- Urząd Miejski w Grudziądzu,
- Zespół Parków Krajobrazowych nad Dolną Wisłą,
- Urząd Gminy Grudziądz,
- Centrum Dziedzictwa Kulinarnego, Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.
Współorganizatorzy:
- Starostwo Powiatowe w Świeciu,
- Miejskie Wodociągi i Oczyszczalnia sp. z o.o.,
- Wytwórnia Octu i Majonezu „OCETIX” Sp. z o.o.,
- Slow Food Polska Convivium Gruczno.
Biuro Prezydenta
Data dodania 14 marca 2019
Data edycji 14 marca 2019