Grudziądz
Rozpoczęła się budowa LIMITO
Rozpoczęły się pierwsze prace przygotowawcze związane z budową w Grudziądzu Zakładu Przetwórstwa Ryb firmy LIMITO. Przedsiębiorstwo powstanie do końca bieżącego roku przy ul. Droga Kurpiowska.
Główny wykonawca inwestycji, czyli Region Północny Mostostal Warszawa S.A. wytyczył teren, postawił zaplecze oraz częściowo ogrodzenie. Docelowo powstanie hala produkcyjna z zapleczem magazynowym, socjalno-biurowym i technicznym wraz z niezbędną infrastrukturą techniczną, podziemnym zbiornikiem wody pożarowej oraz podczyszczalnią ścieków. W obiekcie prowadzone będą procesy technologiczne związane z przetwórstwem ryb polegającym na wędzeniu, mrożeniu i pakowaniu produktów.
Przypomnijmy, w naszym mieście LIMITO planuje rocznie przetwarzać ok. 1000 t łososia wędzonego pod szyldem „Limito” oraz 4000 t łososia norweskiego dla marek prywatnych.
W pierwszej fazie zatrudnienie znajdzie ok. 250-300 osób oraz wykwalifikowana kadra specjalistów do spraw organizacji produkcji i kontroli jakości.
Biuro Prezydenta
Data dodania 19 lipca 2011
Data edycji 19 lipca 2011